Задушено с бели миди, чорисо и боб

Задушено с бели миди, чорисо и боб
Ароматно ястие, с което ще откриете, че пикантното испанско чорисо се комбинира чудесно с морска храна
лесно
2 порции
Време за подготовка 15 минути
Време за готвене 20 минути
Начин на приготвяне
1. Запържете чорисото на среден огън в голям тиган с капак, докато започне да става хрупкаво и да пуска мазнината си. Запържете лука за 5 мин, докато започне да омеква. Добавете чесъна и ситно накълцания магданоз и запържете за още минута.
2. Налейте бульона и сложете доматите. Загрейте до завиране, намалете огъня и добавете боба и винения оцет. Оставете да къкри 10 мин, докато течността поизври.
3. Сложете мидите, похлупете тигана и ги оставете за 2-4 мин, като от време на време разтърсвате тигана, докато мидите се отворят. Преди да посолите, пробвайте на вкус, тъй като самите миди са доста солени. Поръсете с накълцания магданоз и сервирайте с хрупкав хляб.
Стойности за една порция:
калории 285 ккал;
протеини 28 г;
въглехидрати 27 г;
мазнини 8 г;
наситени мазнини 3 г;
влакнини 9 г;
захар 10 г;
сол 2,82 г;